Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

“Γυναίκες – σάκοι του μποξ, ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία”

«Εμένα κυρά μου δεν με ξέρεις! Ή θα μάθεις να υπακούς ή πάς πίσω πακέτο στον πατέρα σου»
«Χτύπα την γυναίκα σου… μπορεί να μην ξέρεις το γιατί…αυτή σίγουρα ξέρει!»
Η Πόπη δεν βρήκε ακόμη δικαίωση για την δολοφονία  από τον σύζυγό της κάπου στη Βόρεια Ελλάδα. Ο δράστης μένει ατιμώρητος μέχρι σήμερα…
Η  Βαλπόνα Ράφα τεμαχίστηκε από τον σύζυγό της παλεύει να κλείσει τις σωματικές πληγές της στο ΚΑΤ, τις ψυχικές πως θα τις γιατρέψει;
Η Μαρία δολοφονήθηκε με μπαλτά, από τον άνδρα της στον Κάλαμο στις 8-5-2009, κι ύστερα αυτοκτόνησε κι αυτός
Απειλή, ταπείνωση, ξυλοδαρμός, βιασμός, δολοφονία. Ανθρώπινες τραγωδίες εγκλωβισμένες στους τοίχους της «οικογενειακής θαλπωρής».
Το φαινόμενο «ευδοκιμεί» σε όλες τις κοινωνίες, στον ένα ή στον άλλο βαθμό και διαπερνά τις  γραμμές του εισοδήματος,  του μορφωτικού επιπέδου, της τάξης, του πολιτισμού. Η ενδοοικογενειακή βία, αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών. Έχει φύλο. Είναι η βία που ασκείται από τον άνδρα-αφέντη-σωφρονιστή, εναντίον της γυναίκας, αλλά και συνακόλουθα των παιδιών. 
Η ενδοοικογενειακή βία έχει καταστεί για τις Ευρωπαίες μεταξύ 15 και 44 χρόνων, η πρώτη αιτία αναπηρίας και θανάτου, αφήνοντας πίσω ακόμη και τα αυτοκινητικά δυστυχήματα ή τον καρκίνο.
Κι όμως,  κάθε γυναίκα στις χώρες της Ευρώπης, θα πέσει θύμα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της, του «υπερπροστατευτικού συντρόφου» της. Του συζύγου που έχει χρέος να «σωφρονίσει» τη γυναίκα του, να τον υπακούει τυφλά. Του εξουσιαστή πατέρα ή κάποιου «θείου», μέλους της οικογένειας.
Αν είσαι και εσύ θύμα ενδοοικογενειακής βίας επικοινώνησε μαζί μας!
Μαζί θα βρούμε μια λύση χωρίς να κινδυνεψεις εσύ ή τα παιδιά σου

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε εδώ:
denfovamaiblog@yahoo.gr
(Μπορείς να καταγγείλεις οτιδηποτε ΑΝΩΝΥΜΑ. Χωρίς να μπλέξεις με αστυνομία. Μπορεί να συμβαίνει κάτι στο σπίτι σου, στην γειτονιά σου, στο σχολείο. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου